HAJDE, JA  TE ŠALJEM !          

U župnoj crkvi Bezgrj

ešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu održana je 18. srpnja duhovna obnova za štovatelje Majke Triput Divne, koju je predvodio vlč. Zefig Frok, župnik iz Josipovca, pod naslovom : Hajde, ja te šaljem!

           U uvodnom je dijelu Svete Mise vlč. Frok ukazao na karizmu Šenštatskog pokreta u koji je uključeno preko 11000 obitelji i pojedinaca, u kojemu živimo s Gospom u svakodnevici, štujući Majku Triput Divnu u našim obiteljima i u našim srcima.

    Sljedeće se godine slavi 100 godišnjica pokreta.Gledajući u to malo mjesto, Šenštat, pitamo se kako je moguće da se iz tako malog mjesta pokret proširio na sve kontinente ! ? Ljudi su se osjećali pozvani, znali su da ih Majka Triput Divna treba za svoje oruđe i poslanje!

Odgovorni smo za sve ljude koje susrećemo. Bilo to na radnom mjestu ili u obitelji, budimo spremni biti apostoli! Savez  ljubavi postaje naše poslanje: Idi k onima kojima te šaljem i reci svima ono što ću ti reći!        

 U homiliji je naglasio kako naš život ovisi o našem stavu prema križu. Što kaže Gospodin Isus? Naglašava da tek uzimajući svoj križ postajemo Njegovi učenici, postajemo Njega dostojni. Svatko od nas trpi na svoj način, ali odlučujuće je da svoj križ nosim s Isusom! On svakodnevno prima naše grijehe, jer je živ i pita se hoće li pronaći osobu koja će Mu na križu reći : „ Da, ja te ljubim !“ Jer, prava se ljubav pokazuje u vjernosti, a vjernost se dokazuje u nošenju križa.

            Nakon molitvi oslobođenja, na primjeru Joba je vlč. Frok pokazao kako su kušnje prilika da pokažemo svoju vjernost i pitao se tko od nas može tako odano zahvaljivati Bogu kada naiđu razne kušnje. Job nam je primjer kako ne treba sagriješiti, kako treba vidjeti Božju ljubav u svemu što nam se događa i kako treba zahvaljuvati Bogu na svim kušnjama koje nas snađu. Tada Sotona mora uzmaknuti.

           Zato, zahvaljujmo Bogu i molimo za vjeru da Boga možemo vidjeti uvijek i u svima.Kada bismo prihvatili križ iz Isusove probodene ruke, naše srce bi se ispunilo mirom.Oslobodili bismo se navezanosti! Zato Isus kaže,tko izgubi svoj život poradi mene, taj će ga naći! Ići će u Život vječni. Znajte, Bog ne kažnjava, On je ljubav!

          Najteža Jobova kušnja je bila nerazumijevanje Božjega plana za njega, ali i to nadvladava pokorom i kajanjem. On nije griješio i vršio je pokoru. A mi, koji smo grešni, činimo li mi pokoru? Mi se jadamo, težak nam je križ…ne mogu više…

          Primimo svoj križ i obradujmo Boga, slavimo Ga, jer Božji su putovi savršeni. Svatko ima svoj put, samo ga treba iz Božje ruke primiti i reći :

           Blagoslovljeno Ime Gospodnje!

           Ti si sve što trebam !

           Ti si sve što želim!

           Ti si naše poslanje! 

           Hvala Ti, Gospodine Isuse!

 

Nakon Svete Mise, voditeljica Šenštatskog pokreta u Valpovu, gđa Anica Salaić se zahvalila na tako velikom odazivu štovatelja iz svih podružnica, Narda, Ivanovaca, Zelčina, Josipovca, kao i voditalju ove duhovne obnove,vlč Froku.

          Prije Klanjanja je gđa Štefanija Klasić iz Josipovca , članica Lige majki i Saveza ljubavi, ispričala svoje svjedočanstvo u kojemu je Majka Triput Divna pomogla njenoj obitelji, sinovima, a naročito ocu koji je umro u vrijeme dok je obitelj molila u kućnom Svetištu .

            U Euharistijsko klanjanje su se uključile, pored zbora iz Josipovca i članice Pokreta iz Valpova. Vlč. Frog je posebno isticao koliko Isus čezne da mu otvorimo srce, kako je uvijek s nama i dolazi svaki puta kada ga pozovemo i donosi nam darove svoga Duha.

Nismo svjesni koliko za nama čezne, koliko je žedan naše ljubavi . Krvlju svojom je oprao naše grijehe.Ako Ga s vjerom zamoliš, oslobodit će te grijeha i njegove razarajuće snage.

„Žeđam za tobom ,zar ne vidiš kako Otac ima savršen plan mijenjati sada tvoj život? Obećajem da ću činiti čudesa u tvom životu ! Sve što želim da učiniš je da mi se potpuno predaš, a Ja ću učiniti sve ostalo…!“ zaključio je vlč.Frog na kraju klanjanja .

                 Nakon duhovne obnove uslijedilo je zajedničko druženje u prostorijama Pastoralnog centra, a sljedeca je aktivnost Pokreta Majke Triput Divne iz Valpova hodočašće 7.rujna 2013. pješke iz Valpova do Ivanovaca  pod vodstvom kapelana Pave Martića. U Ivanovcima je odobrena gradnja Svetišta za našu  regiju.

Sanja Orlić