Započela je devetnica Bezgrešnom začeću BDM, uoči crkvenog goda u Valpovu. Devetnica je svakog dana u 18.30 do ponedjeljka, 7. prosinca. Uz župnika i kapelana voditelji devetnice su: danas vlč. Damir Stanić, župnik u Piškorevcima, u ponedjeljak, vlč. Željko Šimić, župnik u Drenovcima, u utorak fra Marin Matančić, župni vikar u Belišću, u srijedu vlč. Florijan Kvetek, župnik u Sl. Brodu 2, u četvrtak vlč. Josip Majdandžić, župnik u miru.

U subotu, 5. prosinca je misa samo večernja u 18.30, nema mise u 8 sati.

CRKVENI GOD ŽUPE VALPOVO, na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM je u drugi utorak, 8. prosinca. Mise će biti u 8 sati, u 11 sati i 17 sati.

BOŽIČNA ISPOVIJED 2015.

 

Danas, na početku došašća prodaju pšenice za Božić nudi Zajednica vjera i svjetlo poslije svake mise.

Mjesečni susret Pokreta Božjeg Milosrđa je  u četvrtak 3. prosinca poslije večernje svete mise.

Prvi petak u prosincu je ovoga tjedna. Ispovijed za prvi petak je svaki dan pola sata prije mise. Pobožnost je u petak poslije mise s litanijama Srcu Isusovom i euharistijskim blagoslovom.

Ministrantski sastanak je u subotu, 5. prosinca u 9.30.

Doček sv. Nikole je u subotu, 5. prosinca poslije večernje mise.

Na izborima novog župnog ekonomskog prošle nedjelje izabrani su: Cvenić Drago, Cvenić Ivan, Fuderer Rudika, Košutić Dalibor, Romić Ilija i Tonković Ivan. Izabranima čestitamo, ostalim kandidatima zahvaljujemo na spremnosti za suradnju. Novi članovi župnog ekonomskog vijeća prisegu će položiti u nedjelju, 6. prosinca na misi u 8 sati.

Župna kateheza je je još ovoga tjedna. Nastavlja se u siječnju 2016.

Kalendare za sljedeću godinu možete kupiti u župnom uredu.

Obnova župnog doma se nastavlja. Darovi župljana su potrebni. Lukno je isto tako za potrebe župe. 

Misna nakana vrijedi pred Bogom nakanom darovatelja i misom koju slavi svećenik, pa i onda kada svećenik ne spomene imena iz nakane ili se zabuni u prepisivanju ili čitanju. 

Pozivamo župljane da se uključe u župne zborove, osobito u mješoviti župni zbor i zbor mladih. Isto tako pozivamo župljane da se uključe u čitače liturgijskih čitanja.

Ispovijed bolesnika u Valpovu po kućama bit će 10. prosinca od 9 sati. Ispovijed  bolesnika u Valpovu koji mogu doći u crkvu bit će 11. prosinca od 10 sati s misom u 11 sati. Prijave su u župnom uredu u uredovno vrijeme.

Marijina Legija slavi 15. godišnjicu osnivanja i djelovanja u župi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu, u nedjelju, 6. prosinca 2015. kada će se predstaviti nakon svake mise.