U srijedu, 24.lipnja 2015. god iz župe Valpovo krenulo je 20-tak hodočasnika 45 km pješke u Aljmaš, Gospi od utočišta. Već četvrtu godinu za redom župljani ovim hodočašćem žele u molitvi i pjesmi donijeti našoj Majci sve svoje potrebe i zahvale za Njenu brigu i zagovor našem Gospodinu Isusu Kristu. Hodočasnike je vodio župni vikar župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice  Marije u Valpovu, vlč. Davor Tomić, a pridružili su im se i mladi iz Narda i Šaga. Volonteri su na dvije postaje donijeli okrijepu u hrani i piću koju su pripremili i donirali  župljani, koji su se na taj način željeli  uključiti i podržati ovo hvale vrijedno događanje u župi.

 

U jutarnjim satima svi su stigli na odredište i u 9h slavili  Svetu Misu, kojoj su se pridružili i članovi obitelji hodočasnika .  Ojačanom vjerom , svjesni da svojim snagama ne bi mogli izdržati tolike napore, srcima punim zahvalnosti pjevali su Gospodinu.Vlč. Davor Tomić je u homiliji istaknuo:

„ Dragi hodočasnici, došli smo kod naše Majke da bi bili u Njenom domu, da čujemo što nam govori, kako da se nosimo s našim životnim poteškoćama. Iz ovog susreta na hodočašću vidio sam koliko je važna obitelj. Imamo roditelje ili  supružnike, koji su došli po vas . Majka nas uči da se oslanjamo na obitelj. To je ljepota za koju vrijedi živjeti. Majka nam pokazuje da svako naše dobro djelo bude nagrađeno.

Marija je izabrana, iako se nije isticala. I mi želimo vršiti Božju Volju. Dopustimo da ona vlada našim srcem i u našem životu. Budimo obitelj okupljena oko Majke i našeg Gospodina. Amen!“

Nakon misnog slavlja, novom okrijepom koju su volonteri donijeli i zajedničkim fotografiranjem završio je susret i osobnim automobilima roditelja ili supružnika hodočasnici su se vratili u svoje domove. 

Sanja  Orlić